‘Spoedje’ vervangen laagspanningskabels onder hoofdroute van Den Haag

Opdrachtgever

Stedin

Op de Laan van Meerdervoort in Den Haag zijn door spoorwerkzaamheden meerdere laagspanningskabels beschadigd. Ze zijn direct gerepareerd, maar toch leverde dit meerdere storingen op in alle hulpaders waardoor de achterliggende OV- aansluiting niet meer werkte. De laagspanningskabels moesten vervangen worden. En eigenlijk liever gisteren dan vandaag, een calamiteit dus.

Vervangen was geen eenvoudige klus. De kabels lagen onder het spoor zonder beschermbuis. Ook lagen deze kabels op een belangrijke doorgaande route in Den Haag. Snel handelen en alle partijen meekrijgen was een must.

We hebben eerst onderzocht hoe we de oversteek onder de geasfalteerde rijwegen en een tramspoor konden realiseren. Met ook aandacht voor de overige ondergrondse kabels en leidingen. Hiervoor was het afsluiten van de doorgaande route noodzakelijk. Hiervoor stond normaal een procedure van 6-9 maanden. Afstemming met de gemeente Den Haag, omwonenden, winkeliers , openbaar vervoer en de ophaler van het huisvuil moesten we in een zeer kort termijnbestek oppakken.

We hebben de oversteek gerealiseerd met hulp van persingen. De werkzaamheden zijn binnen vijf werkdagen afgerond.

Een uitstekend verlopen samenwerking met gemeente Den Haag, opdrachtgever Stedin, partner RDLA, uitvoerende partij BAM Energie & Water en overige stakeholders.

TSB werk in uitvoering in Dordrecht