32 km netverzwaring in Den Haag

Opdrachtgever

Stedin

Je kan er bijna een kabel mee om Den Haag heen leggen! Momenteel zijn we druk om voor meerdere stadsdelen in totaal 32km nieuwe 10kV-verbindingen te engineeren, verdeeld over vier losstaande projecten.

Met deze verzwaringen van het middenspanningsnet wil netbeheerder Stedin ook voor de toekomst zorgen voor bedrijfszekere netten!

Voor ons stuk voor stuk mooie projecten in een omgeving waar wij ons het meest thuis voelen. In zwaarstedelijk gebied kennen wij het klappen van de zweep en weten we de juiste wegen te bewandelen om uiteindelijk met oog voor de omgeving een goed uitvoerbaar project te ontwerpen!

Kijkduin
Voor een verzwaring van Kijkduin zijn we in overleg met meerdere partijen voor 3 nieuwe verbindingen vanuit de Vruchtenbuurt over de Laan van Meedervoort met als eindpunt de Noordzeekust. Grootste uitdaging: 4 bundels 400AL in krappe tracés en twee lastige gestuurde boringen.

Scheveningen
Voor het verzwaren van 6 onderstations in Scheveningen zijn we momenteel tracés aan het ontwerpen voor totaal 10km aan nieuwe middenspanningsverbindingen. Dit door verschillende delen van de badplaats. Grootste uitdagingen: bad- en strandseizoen, hoge intensiteit van verschillende verkeersstromen, beperkte ruimte onder de grond en al lopende civiele projecten.

Laakhaven
De grootschalige nieuwbouw en ontwikkelingen die nog plaats gaan vinden rond de Laakhaven en station Hollands Spoor vragen extra capaciteit van het elektriciteitsnet. Met deze wetenschap zijn we 2 nieuwe middenspanningsringen aan het ontwerpen die vanuit Laakkwartier de extra capaciteit op de juiste plek moeten krijgen. Grootste uitdagingen: lastige boringen onder de Laak door, hoge intensiteit van verschillende verkeersstromen, beperkte beschikbaarheid van ruimte ondergronds en lopende civiele projecten.

Binckhorst
Ook voor het bedrijventerrein Binckhorst is extra netcapaciteit gewenst om ook in de toekomst bedrijfszeker te kunnen zijn. Voor dit project zijn we nu nog bezig met een eerste tracéstudie en omgevingsscan. De eerste stap naar het ontwerp van een nieuwe ring in het 10kV-net.